ולד

הפסד מכרז ואי הודעה

שלום רב! הנני פונה אליכם בשמי ובשמם של שני חבריי. אנו - עובדי אבטחה מטעם חברת כ"א המעניקה את שירותי האבטחה לחברת היי-טק באיזור השרון. לפני כחצי שנה הפסידה החברה שלנו את המכרז במתקן בצומת רעננה בו עבדנו תקופה ארוכה (שניים מתוכנו כ-5 שנים ואחד כשנה וחצי). החברה הציע לעובדיה הוותיקים שינויי שיבוץ למתקנים שונים. רבים מהעובדים הללו סרבו והגישו תביעות שונות כנגד החברה. אנו קיבלנו הצעה להמשיך לעבוד במתקן אחר (בהוד"ש), אך תחת אותו מעסיק. לאחר מו"מ קצר הוסיפו לנו שקל לשכר הבסיס השעתי ועברנו למתקן החדש. לאחר מספר חודשים התברר לנו כי העסק המעסיק את חברתנו עומד לסגור את משרדיו במתקן החדש בו אנו עובדים. ב-28 לחודש הנוכחי מתחילות "עבודות קיפול" ציוד המעסיק ותחילת חודש הבא (בערך מ-1 למרץ) חברתנו מפסיקה את העבודה עם מעסיק זה. למרות התאריך ההולך וקרב אין אנו קיבלנו שום הודעה פורמאלית בנושא הפסקת העבודה עם המעסיק הנוכחי וכמובן לא הודעה בנושא העברתנו למתקנים האחרים (כל מידע שיש בידנו הגיע לאוזניינו מגורמים שלא קשורים לחברה שלנו). ברצוננו לשאול מספר שאלות: 1. מהי תקופת ההודעה המוקדמת שבה על החברה להודיע לנו על שינויים הקרבים? 2. האם העובדה שהחברה הפסידה מכרז אל מול המעסיק (חברת היי-טק) באופן סופי ואין ברצוננו להמשיך עם החברה תחת מעסיקים אחרים מקנה לנו זכות לקבלת פיצויי פיטורין? יש לציין כי חברת כ"א שלנו מעניקה את שירותיה במספר מתקנים באיזור שלנו ואף במתקן בו נמצאים (כרגע) המשרדים של המעסיק הנוכחי. בתודה מראש, ולד

עו"ד אריק שלו

אם לא מדובר בפיטורים לא חלה על החברה לתת הודעה מוקדמת באשר להעברת עובד ממשתמש אחד לאחר. בעניין התפטרות בדין מפוטר, ישנם פסקי דין הקובעים כי עצם ההעברה ממקום עבודה אחד לאחר מקנה זכות להתפטר בידן מפוטר. יש לבחון את הנסיבות באופן פרטני. אני ממליץ לך לפנות לייעוץ אישי בעניינך.