מאוכזב קשות מהמערכת - תנאי יציאה.
שלום, שמי רון. אני משרת כקצין בקבע באחת היחידות במרכז. לצורך יציאה לקורס קצינים חתמתי שנה וחצי בנוסף ל-3 שנים שירות סדיר. לאחר סוף תקופה זו, נשארתי באותה יחידה לשלושה חודשים נוספים. לאחר סיום שלושת החודשים הנוספים (4.8 שנים בצה"ל) נשארתי לתפקיד נוסף: 1. במהלך ההתקשרות עם היחידה סוכם כי יאפשרו לי ללמוד תוך כדי שירות (לא ניצלתי זכות זו מרצוני). 2. בעל פה נאמר לי כי אם אצטרך את הזמן, אוכל לקצר שירות ב4-5 חודשים ואשתחרר לאחר 6.4 שנים (לא כתוב בשום מקום). 3. לפני כ4 חודשים (6 שנים בצה"ל) הציעו לי לבצע תפקיד נוסף ובו יהיו לי שעות "נוחות" ללימודים וממנו יהיה לי קל יותר לקצר שירות. 4. לא קיבלתי כהבטחה לתקופת החתימה הנוכחית שום מענק או הטבה מלבד משכורת על עבודתי. 5. היה לי תפקיד מדהים, ורק לפני 5 חודשים התקבלה ההחלטה להשתחרר ולא להישאר לתכנית שירות ולימודים (לא ביטלתי שום חוזה - הייתה רק הצעה שאחשוב עליה). 6. הגעתי ל6.4 שנים (היום) לאחר שביקשתי לקצר את שירותי שאוכל להכין את עצמי לחיים האזרחיים (פסיכומטרי וטיול קטן) והבנתי כי לא מתכוונים לשחרר אותי. 7. בדקתי את החוזה שלי מול צה"ל ובו לא מצוינים שום תנאי יציאה. 8. האופציה הצבאית שלי לקיצור שירות היא להגיש בקשה והיא פשוט יכולה להיעצר אצל מפקד היחידה (משמע הם בהחלטה יכולים לומר לי אין מה לעשות). עברתי שינוי משמעותי בצה"ל ואני חב לו רבות, לכן אני ברגשות מעורבים בנושא. מספר נקודות: 1. אין לי זמן ללימודים כעת (הזמן הניתן לי לא מאפשר לנהל שגרת לימודים תקינה. 2. לפני חודשיים חוויתי אירוע בריאותי, ככל הנראה שרשרת שהתחילה בבלט בגב ונסתיימה בחוסר תחושה ברגל שמאל (פוניתי באמבולמנס) ואני צריך לטפל בעצמי בריאותית, תזונה מסודרת ונכונה ופעילות ספורטיבית (אני בריא לחלוטין היום ורץ אך אסור לי להזניח שמא יחזור). 3. אני בתפקיד משמעותי ליחידה ואני נהנה מהעשייה בו. לדעתי אני צריך להתשחרר משום ש: 1. שגרה בריאותית יותר. 2. אני מסתובב עם תחושה רעה כל היום (פיסית). 3. לא אעמוד ביעדי הפסיכומטרי והפיסיקה שאני לומד. 4. לסיים את השירות בטעם טוב לאחר כל הסיפוק מעבודה שביצעתי במהלכו ולא להרגיש כאחד שירקו בפניו, משתמע מזה כי לא אכפת לצה"ל מבריאותי, לימודיי הנוכחיים (שישפיעו על שנת הלימודים הבא - אם לא אצליח, ידחו הלימודים בשנה). האם מותר להם להיות מולי בחוזה ללא תנאי יציאה? לא קיבלתי (אין בי טינה על זה) דבר מהצבא חוץ מהסיפוק בעשייה ולכן איני חייב לו דבר. האם יש לי משהו לעשות? סליחה שהרחבתי בדברים והוספתי פרטים לא רלבנטיים, הרגשתי צורך להעביר את סערת הרגשות.
רון אבקש כי תמקד את שאלתך על מנת שניתן יהיה לענות במסגרת הפורום.
האם חוזה שאין בו תנאי יציאה (כמו זה שאני נמצא בו) הוא לגיטימי וחוקי ואם אין בו האם זה מהווה עילה ליציאה ממנו? והאם יש דבר נוסף העולה מסיפורי המהווה עילה ליציאה מהחוזה?