ודים

התחייבות עובד בחוזה עבודה

שלום, באיזה מקרה מעביד יכול לפי חוק לחייב עובד לעבוד תקופה מסויימת בעבודה ואם העובד מתפטר הוא צריך להחזיר הפרש כספי למעביד? האם זה חוקי לחייב עובד לעבוד תקופה מסויימת בעבודה ולחייב אותו בגובה הקנס בגלל שעבד בה כעובד מיקור חוץ והיו צריכים לשלם קנס למעביד קודם בגלל קליטה של העובד לחברה ישירות? לפי דעתי לא חוקי בכלל.

עו"ד אריק שלו

חברות רבות מחייבות עובדים לחתום על תקופת עבודה מינימלית על מנת לכסות את עלויות ההכשרה. במקרה ונשלחת לקורס על חשבון המעסיק ותקופת ההתחייבות כמו גם הקנס לעזיבה לפני סיום תקופת ההתחייבות מידתיים, ייתכן כי הקנס תקין.

ודי

לא נשלחתי לשום הכשרה,זה נקרא החלפת מעסיקים באותו מקום עבודה קבוע,המעסיק הישן הוא ספק שירות ומעסיק החדש היא חברה עצמה,בינהם יש חוזה אם החברה מעסיקה עובד של אותו ספק שרות היא צריכה לשלם קנס לאותו ספק שירות,השאלה האם זה חוקי לחייב עובד על קנס שמשלמת חברה לספק שירות כדי להעסיק את העובד? אני יודע שזה מסובך

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה