אפרת

עובדת שעתית במגזר הפרטי

שלום רב, 1. האם חובה לשלם לעובדת שעתית עבור ימי חג ? (בחודש שעבר היו 3 ימי חג שלא שולמו לי). 2. האם יתכן שכל חודש אחוזי המשרה שלי משתנים ? אני עובדת 75% משרה, ובתלוש שקיבלתי היום נרשמו לי רק 56%.וכך כל חודש זה משתנה. האם אחוזי המשרה לא אמורים להיות קבועים ? 3. האם ניתן להעביר עובדת גלובלית לשעתית בניגוד לרצונה ? האם זו לא הרעת תנאים ? תודה רבה, אפרת.

עו"ד אריק שלו

באשר לשאלתך, אם עבדת יותר משלושה חודשים ולא נעדרת יום לפני או יום אחרי החג אלא באישור המעסיק הינך זכאית לתשלום בגין העבודה בחג. באשר לאחוזי המשרה, אם הינך עובדת לסירוגן ומספר שעות עבודתך אינו קבוע ייתכן כי אחוזי המשרה משתנים. לא ניתן להפוך עובדת גלובלית לשעתית בלא הסכמתה מכיוון שמדובר על חתימה על הסכם עבודה חדש.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה