סיון

פיטורים מיד לאחר הפלה

היי,קוראים לי סיון ואני עובדת במקום עבודתי כבר 3.5 חודשים ולפני שבועיים נאלצתי לעבור הפסקת הריון עקב מצב בריאותי של העובר..(שבוע 14) היום חזרתי לעבודה לאחר 18 ימי מחלה שקיבלתי מהרופא ונוכחתי לגלות שהסופרוייזר שלי קיבל עובדת חדשה במקומי שעובדת כבר שבוע וחצי...כולם נדהמו לראותי בעבודה וחשבו שהתפטרתי...הסופרוייזר שלי לא עונה לטלפונים ולא להודעות והבנתי מההנהלה שהם רוצים לפטר אותי.... האם מותר להם לפטר אותי אחרי הפלה? האם הפלה נחשבת כמו לידה ואין להם זכות לפטר תקופה?? אשמח לתשובה... סיון

עו"ד אריק שלו

מפאת גיל העובר ההפלה אינה נחשבת לידה, ולכן לא יחולו עליך ההגנות מפני פיטורים לאחר לידה כפי שחלות על נשים שילדו, גם אם מדובר בלידה שקטה. עם זאת, ניכר טעם נפגם בכל התנהלותו של המעסיק. בכל מקרה יהיה עליו לערוך לך שימוע ולתת לך הודעה מוקדמת של 3 ימים עבודה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה