יער

שמירת הריון/ שעות נוספות

היי, 1.אני עובדת בשכר גלובלי/ חודשי. בכל השנים הללו עבדתי שעות מטורפת, למעשה שעות נוספות ויש לי הוכחה, כיוון שאני מחתימה כרטיס ומדפיסה את השעות. בתלוש שכר מופיע לי כל חודש אותן כמות שעות לשכר חודשי,ללא השעות הנוספות וללא השעות הנכונות שאני עובדת. פניתי מס' פעמים ואמרו שכך המערכת עובדת. בנוסף לכך, מחייבים אותנו לעבוד 6 ימים בשבוע, 9 שעות ביום חול, וביום שישי לפחות 5 שעות, כאשר בתלוש מופיע שאנחנו עובדים 186 שעות חודשיות(או 168...). האם זה תקין? כמו כן, לפני שנתיים בערך קיבלתי העלאה בשכר, והוסיפו לי שורה שנקראת שעות נוספות גלובליות. האם תקין? 2. האזנות/הקלטות שיחה- שמו לנו בסניף בנוסף למערכת המצלמות, מערכת הקלטה. האם חוקי להקליט אותנו מדברים? 3. אני נמצאת בשמירת הריון וביקשתי שימשיכו להוציא לי תלוש משכורת כרגיל, על פי חוק עד לחזרתי לעבודה,לאחר חופשת הלידה, כדי שימשיכו להפריש את הביטוח מנהלים ברמה החודשית וכדי שלא ירד לי הכל ביום חזרתי לעבודה. התשובה שקיבלתי ממנהלת השכר היא שאין באפשרותם להנפיק תלוש ריק. ורק ביום שאחזור יגבו ממני את כל החודשים שלא הייתי. האם זה חוקי ותקין?

עו"ד אריק שלו

באשר לשעות הנוספות, אין זה תקין, כל שעות העבודה המבוצעות בפועל צריכות להירשם בתלוש. בעניין המצלמות והקלטות שיחה, העניין אינו חדש משמעי ויש לבחון מהי מטרת ההאזנה שנעשית, אם לצורך בקרת שירות. באשר לשמירת ההריון, אם הינך מקבלת גמלה מהביטוח הלאומי, המעסיק אינו יכול להוציא לך תלוש ועל אף שלא מתנתקים יחסי עובד מעביד, אינך צוברת את מלוא הזכויות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה