יעל

נופש בזמן חופשת מחלה

אני כרגע בחופשת מחלה לאחר ניתוח. האם אני יכולה לנסוע לנופש בחול בזמן חופשת מחלה?

עו"ד אריק שלו

התשובה לשאלתך אינה חד משמעית. חוק דמי מחלה מגדיר תקופת מחלה כתקופה בה העובד אינו כשיר לבצע את עבודתו עקב מחלה. אמנם לא פירטת מהי מטרת הנסיעה. במידה ומדובר בטיפולים רפואיים / התייעצות רפואית נסיעה כזו תיחשב כ"לגיטימית", אם זאת, עם הסיבה היא נופש או טיול, על אף כי חוק דמי מחלה אינו מתייחס לנסיעה לחו"ל, תיתכן עקב כך, טענה על ידי המעסיק , כי אישור המחלה הינו "פיקטיבי". במצב כזה כשירותך לביצוע העבודה תעמוד למבחן.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה