גדעון

תשלום ביטוח לאומי בזמן שהעסק היה סגור זמנית

שלום, עבדתי במקום מסויים בתור עובד שעתי למשך כשנה. בשלב מסויים המקום נסגר לתקופה של כ-3 חודשים עקב מעבר למיקום חדש, ולאחר מכן שוב חזרתי לעבוד שם לעוד מספר חודשים. השאלה שלי היא: מה הסטטוס שלי ב-3 חודשים בהם המקום היה סגור? בעיקר מעניין אותי מה קורה מבחינת תשלום לביטוח לאומי, האם אני הייתי צריך לשלם, או המעסיק? תודה רבה

עו"ד אריק שלו

תקופה זו יכולה להיחשב חל"ת בתנאי שהייתה הסכמה שלך באשר לחל"ת, באם לא מדובר בחל"ת, דין התקופה כדין פיטורים, במידה ואינך שב למקום העבודה. אם הינך חוזר, בטווח זמן קצר מחצי שנה, תידרש להשיב את הפיצויים.