חיים

שכר

שלום שאלתי היא כזאת , לפי חוזה העבודה שלי השכר שלי הוא 27 שקל לשעה בתלוש מופיע השכר יסוד 27 ש"ח לשעה , ואכן כן על השעות אני כן מקבל בסופו של דבר 27 ש"ח לשעה עד לפה הכל בסדר , אבל בחלק התחתון של התלוש איפה שרשום נתונים נוספים, בשורה של השכר מינימום לשעה רשום 23.12 , ביקשתי להכניס יום חופש למשכורת שלי ואז שמתי לב שבתלוש המעסיק שילם לי את היום חופש לפי תעריף של 23.12 ולא לפי 27 , וככה גם הוא שילם לי על ימי חג לפי תעריף של 23.12 . רציתי לדעת האם דבר זה הוא חוקי ? כי לפי 23.12 אני מפסיד כסף ( 10 ימי חופשה ו 9 ימי חג בשנה ) אודה לכם אם תענו לי על שאלה זו תודה רבה.

עו"ד אריק שלו

מעסיקך ציין את שכר המינימום הקבוע בחוק. אם הינך מרוויחה 27 ש"ח לשעה כשכר בסיס, גם דמי המחלה ודמי החופשה צריכים להיגזר משכר שזה ולא משכר המינימום הכללי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה