משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודההפרשות סוצאליות

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

הפרשות סוצאליות

אור
אור

שלום אני מועסק 3 שנים בחברה העוסקת במיקור חוץ , שכרי מורכב משכר בסיס + פרמיה . התנאים הסוצאליים המשולמים לי כמו פנסיה ,פיצויים וקרן השתלמות הינם 70% משכר הבסיס+פרמיה . שאלתי היא האם אין חובת מעסיק להפרשות אלו 100% מהשכר המתואר? למען הסר ספק שכר זה אינו כולל הוצאות רכב , נסיעות ,חגים ושעות נוספות. בנוסף לכך בעת חתימת החוזה הוחתמתי על כך שהתנאים הסוציאליים שיופרשו הנם כ- 70% מסך כל השכר - האם זה תקין? אני מעוניין להמשיך לעבוד בחברה , אך יחד עם זאת מעוניין לבדוק מהם אחוזי ההפרשה לתנאים סוציאליים הקבועים בחוק ?

RE:
ארי
עו"ד אריק שלו

יש לבחון כיצד מוגדרות הפרמיות, אם מדובר ברכיב פיקטיבי אזי הינך זכאי להפרשות מלאות בגין רכיב זה, אולם אם מדובר ברכיב מותנה ההפרשות ישולמו מתוך שכר היסוד. 073-2505373 עו"ד אריק שלו

RE:RE:
אור
אור

מה משמעות "מותנה ההפרשות " לא ברור לי משמעות החוקית של המונח ??? אודה לפירוט נוסף אור