לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאור

זכויות המגיעות לי לאחר עזיבת מקום עבודה

שלום, בחודש יולי עזבתי את מקום עבודתי ורציתי לברר מה הזכויות המגיעות לי. עבדתי במסעדה בשכר שעתי וקודמתי בתפקיד אז כך שגם השכר השתנה. ממה שהבנתי בגדול מגיע לי ימי חופשה, דמי הבראה ואת הדמי פנסיה שלא קיבלתי (בנוגע לפיצויים אני לא יודעת). התחלתי לעבוד ב-15/8/2011 והמשמרת האחרונה שלי הייתה ב-6/7/2013. הסיבה לעזיבתי היא סיום התואר. עבדתי במסעדה (בבאר שבע) במהלך התואר ועכשיו אני חוזרת לבית הורי (בחדרה). יש לציין כי במקום התחלפו בעלים לפני מספר חודשים ורק אז הם התחילו לעבוד ע"פ חוק והתחילו להפריש לי דמי פנסיה וכד'. מסיבה זו לא קיבלתי לעולם דמי הבראה או ימי חופשה. הם טוענים כי ישלמו לי הכל רטרואקטיבית אך כיצד אני יכולה לחשב כמה מגיע לי? בתודה מראש, ליאור.

עו"ד אריק שלו

דמי הבראה משולמים לפי סכום קבוע של 371 ש"ח (שנת 2012) ו- 374 ש"ח (שנת 2013) מספר ימי הרבאה לו זכאי עובד שהשלים שנת עבודה עומד על 5 ימים ובשנה השניה 6 ימים. יש להכפיל את גובה דמי ההראה המחושבים בהיקף המשרה על מנת לקבל את הנתון האמיתי. באשר לימי חופשה, למעשה מדובר בפדיון ימי חופשה, ולכם עליך לבחון מהו היקף ההעסקה שלך ולהכפיל במספר ימי הזכאות לפי היקף המשרה. אם עבדת כל השנה ועבדת יותר מ- 200 יום, הזכאות הינה ל- 14 ימי חופשה ויש להכפיל זאת בהיקף המשרה. 073-2505373

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה