רוני

טופס 161 לאחר התפטרות

התפטרתי מעבודתי ואני מעוניין למשוך את כספי הפיצויים שהופרשו לקופה (ב2013 5% מהשכר הממוצע במשק, ולא משכר הבסיס). המעסיק מסרב לתת לי טופס 161 בטענה שטופס 161 נמסר רק בעת פיטורין או פרישה ולא בגין התפטרות. ללא טופס 161 אני לא יכול לקבל פטור ממס על הסכומים שבקופה.. 1. האם נכון שהוא מחויב להגיש לי טופס 161 גם אם התפטרתי? 2. האם העובדה שהוא הפריש לקופה 5% מהשכר הממוצע במשק ולא משכר הבסיס (שהוא גבוה יותר) מהווה עמידה עם לשון החוק? 3. ללא קשר לפיצויים - המעסיק "הכליל" את תשלום ההבראה בברוטו, מבלי להפריד את הרכיבים בתלוש, תוך ציון בחוזה העבודה שהשכר שנקבע הוא כולל דמי הבראה. האם זה חוקי?

עו"ד אריק שלו

המעסיק אינו מחוייב לשחרר את כספי הפיצויים באם התפטרת אלא אם חתמת על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים. קיימת אפשרות לשלם את דמי ההבראה מדי חודש אולם יש לקבל אישור מהעובד וחובה לציין את הרכיב בתלוש. 073-2505372

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה