גיל

שימוע לפני פיטורין

לפני כשבוע זומנתי לשימוע ע"י המנהלת שלי ע"י זימון פגישה באאוטלוק. הזימון היה בשעה עשר בבוקר בערף והשימוע בשעה שתיים בצהריים. כמו כן לא נומקו הסיבות לשימוע באותו זימון, במהלך השימוע לא קיבלתי את פרוטוקול השימוע אם בכלל היה כזה. השבוע פוטרתי לאחר שנאמר לי בסיום השימוע שאחזור השבוע לקבל את התשובה שלהם לאחר התייעצות פנימית. לאחר שקראתי את חוק השימוע ראיתי ששימוע זה אינו תקין כמו שרשום בחוק. לא ניתן לי זמן סביר להתארגן לקראת השימוע. לא קיבלתי פירוט סיבות לשימוע. גם לא קיבלתי את פרוטוקול השימוע. האם יש עילה לתביעה בבית דין לענייני עבודה? תודה מראש גיל.

עו"ד אריק שלו

אין חוק המתיייחס לשימוע, אלא הרחבה של הזכות מהסקטור הציבורי בו הזכות מעוגנת בתקשי"ר ובהסכמים קיבוציים לסקטור הפרטי. מה שהנך מתאר אינו נשמע כהליך שימוע תקין, ובאם ישנם רכיבים שלא שולמו לך במשך השנים או בגמר החשבון או התנהלות בתלי תקינה נוספת של מקום עבודתך, בהחלט יש מקום לבחון עילה לתביעה. 073-2505372

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה