אורי

פנסיה רפואית או מוקדמת

שלום, קרוב משפחה בין 62 נקרא לשיחה במקום עבודתו , שעובד בו 15 שנים אחרונות. החליטו כבר לסיים מולו את ההתקשרות. בגלל בעיות רפואיות שהיו לו בשנים אחרונות שלחו אותו לבדיקות חוזרות ולפי התוצאות יוציאו אותו לפנסיה מוקדמת או לפנסיה רפואית. האם יש להם זכות להכריח עובד לצאת לפנסיה? האם יש הבדל בין שני הסוגים ואם כן איזה מהם עדיף? אשמח לקבל לפחות מידע ראשוני תודה אורי

עו"ד אריק שלו

לרוב כאשר מדובר במגזר ציבורי או במקום מאורגן בהסכם קיבוצי / צו הרחבה, יכול מקום העבודה להפנות עובד לועדה רפואית לקביעת אפשרות לפרישה מטעמים רפואיים, במידה והוא סובל מבעיות רפואיות כמובן. להבדיל מפרישה מוקדמת, פרישה על רקע רפואי עשוייה לזכות בתוספת לפנסיה בכפוף לפרמטרים שונים שנבחנים. 073-2505372

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה