לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עובדת מדינה

מניעת מינוי קבוע לעובדת מדינה בחוזה אישי

שלום, אני עובדת מדינה מזה 4.7 שנים בחוזה אישי שנתי. אני בהריון והממונה הישיר מודע לכך. במהלך כל השנים הערכות העובד שלי (כיום, אחת לשנה בדצמבר)היו טובות מאוד- הן מבחינת ציונים מספריים והן מבחינת מלל מצד הממונה. מזה מספר חודשים, הממונה אינו מרוצה באופן חלקי מעבודתי המקצועית, אולם כידוע לי, לא פעל בשום צורה מול דרגים גבוהים יותר, כנגדי. היום, חודש וחצי לפני תום החוזה האישי, המעסיק פנה לממונה שלי, ע"מ לקבל את המלצתו להעניק לי מינוי קבוע כעובדת מדינה. הממונה המליץ שלא לתת לי מינוי כעת,לטענתו: לצורך בדיקת המשך התאמתי למקצוע. וע"כ המליץ על דחיה לבחינה עתידית למתן המינוי, אם בכלל. שאלותי: 1. האם סביר שהמלצתו תתקבל ולא אקבל מינוי כעת, או בכלל, למרות ההערכות הטובות מצדו כלהשנים ולאור תקופת העסקתי? 2. האם המלצתו עלולה להביא כבר עכשיו להודעה מוקדמת, חודש לפני תום החוזה ולאחר מכן- לפיטוריי לאחר 60 יום מסוף חופשת הלידה? אודה מאוד לתשובתך. תודה רבה!

עו"ד אריק שלו

ראשית כל, אם הינך בהריון לא ניתן לפטר אותך ללא היתר מהממונה על עבודת נשים בתמ"ת גם אם הינך מועסקת לתקופה קצובה. באשר למינוי, איני יכול לומר לך האם סביר או לא שהמינוי יאושר, אולם כך או כך המלצתו לא תוכל להיות לפטרך לאחר הלידה. 073-2505373

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה