עדן

שעות לילה

שלום אני עובדת בארכיון-מפעל עוד מעט שנה אני עובדת במשמרות 2 ערבים 2 בקרים וחובה לילה אחד בשבוע הלילה הוא בין השעות 24:00 ל8:00 בבוקר עם הפסקה של חצי שעה משלמים לנו לפי 125% לשעות לילה האם זה חוקי האם לא חייב לשלם לפי150%? שאלה שניה בחוזה שחתמתי רשום שאני מצהירה שהעבודה היא ב3 משמרות ומתחייבת לעבוד במשמרות האם אי הגעה למשמרות וביטול כל שבוע לדוגמא לילה ופיטורין מצד המעסיק מחייבים אותו בפיצויים למרות החוזה ?

עו"ד אריק שלו

חקו שעות העבודה והמנוחה כלל אינו מחייב מעסיק לשלם תוספת בעבור עבודת לילה. עם זאת, אורך יום עבודה בלילה קצר בשעה מאורכו ביום. אם הינך מפרה את מה שנקבע בחוזה, גם אם מעסיקך יפטר אותך עקב כך, לא בטוח כי יידרש לשלם פיצויים. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה