שירה

שעות עבודה וימי חופש

שלום, יש לי 2 שאלות: 1. בעלי עובד 47 שעות שבועיות. האם השעתיים מעבר ל- 45 שעות שבועיות המוגדרות בחוק נחשבות שעות נוספות ועל המעסיק לשלם תוספת בגינן? 2. בסוכות קבע המעסיק שלו כי 2 ימי שישי הם גשר ולא עובדים בהם. ביום שישי עובד בעלי 4.5 שעות. בסוף החודש קיזז המסיק 2 ימי חופש מלאים עבור 2 ימי השישי. האם הדבר חוקי? תודה

עו"ד אריק שלו

מדבריך אני מבין כי בעלך עובד במשכורת חודשית, חישוב שעות נוספות נעשה באופן יומי או חודשי ולא באופן שבועי, על כן אם הוא עובד יותר מ- 9 שעות ביום ואיך לו הסכם שעות נוספות גלובליות הגלומות בשכר, הוא יהיה זכאי לשעות נוספות. כמו כן, מעסיק רשאי לקבוע ימי חופשה מרוכזים ולקזזם מחופשה צבורה. על אף שבעלך עובד 4.5 שעות, מדובר ביום עבודה ולכן המעסיק רשאי לקזז יום חופשה מלא. אילו היה מדובר בערב חג למשל היה על המעסיק לשלם בגין יום עבודה מלא על אף שמדובר ביום עבודה קצר. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה