נועה

פיצויים

שלום, אני עבדתי עד תחילת חופשת הלידה 7 חודשים במקום עבודה, לאחר מכן יצאתי לחופשת לידה של חצי שנה, זאת אומרת 3 חודשים שמגיעים לי ועוד 3 חודשים של חל"ת (שבמצטבר יוצא שעבדתי שנה). כרגע החופשת לידה מסתיימת ואני חושבת לעזוב את העבודה. דבר ראשון כי העבודה היא בעיר רחוקה אחרת ודבר שני אני רוצה לטפל בילד שלי ולהיות איתו בבית עד גיל שנה. השאלה שלי היא האם מגיע לי על פי חוק פיצויים אם אני מתפטרת לצורך טיפול בילד למרות שלפני שיצאתי לחופשת לידה לא עבדתי שנה אלא פחות אבל עם החל"ת יש לי שנה? ועוד שאלה האם חל"ת של חופשת לידה נחשב לוותק? תודה.

עו"ד אריק שלו

אינך זכאית לחל"ת משום שלא עבדת 12 שבועות לפני חופשת הלידה. אי לכך לא תחול השלמה של שנת עבודה לפני ההתפטרות. על כן, אם הינך מעוניינת להתפטר על מנת לטפל בילד שטרם מלאו לו 9 חודשים ולקבל פיצויים יהיה עליך לשוב לעבודתך מספר חודשים על מנת להשלים שנת עבודה. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה