רונית

שכר

שלום, אני עובדת כמזכירה מזה שלושה חודשים. בחוזה השכר כתוב: "השכר יוצמד למדד המחירים לצרכן אחת ל-3 חודשים וישולם עד ה-7 לחודש." השכר ההתחלתי באוגוסט היה 5000 (2ֿ/3 משרה). קיבלתי את המשכורת החל מחודש אוגוסט ואני קצת מתבלבלת עם החישוב. אילו חודשים להכניס לחישוב של עליית המדד? בסופו של דבר, אם התחלתי לקבל משכורת באוגוסט, אז ע"פ שינוי המדד עד היום, האם זה נכון שעל המעסיק להוסיף לי החודש 0.2% בסה"כ? כלומר לשלם לי 5010 ש"ח בשלושת החודשים הקרובים? תודה! רונית

רונית

אודה לך אם תתייחס לעוד נתון: אם בחוזה העבודה כתוב שהבסיס למדד הוא המדד שהיה ידוע כשנכנסתי לעבודה, ונכנסתי בתחילת אוגוסט, אז המדד של יולי עוד לא היה ידוע, אז איך מחשבים בנובמבר את שלושת החודשים אחורה? תודה

עו"ד אריק שלו

באשר לחישובים ספציפים בעניין ערך המדד על מול חודשי השכר מומלץ להיוועץ ברו"ח. בעניין תקפות הסעיף, אין בעיה להצמיד את השכר למדד. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה