אבי

טופס 14

לפני שנה וחצי המעביד התנה את תוספת השכר בחתימה על הטופס 14 .הנ"ל מפריש את ה6אחוז פיצויים למבטחים הותיקה ואת ה2.33 הוא לא מפריש אני לטמי חשבתי שיפקיד את הסכום שצברתי לקופת גמל נשאלת השאלה אם הוא מפטר אותי האם הוא צריך לתת לי את ה 2.33 על כל התקופה שעבדתי אצלו 15 שנים צמוד ובמצב שאני מתפטר האם הכסף הנ",ל מגיע לי

עו"ד אריק שלו

סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים אינו חל רטרואקטיבית ולפיכך תהיי זכאית לפיצויי פיטורים לפי חוק במשך 14 השנה הראשונות ולאחר מכן לפי סעיף 14. 073-2505373

אבי

:למה הכוונה לאחר מכאן לפי סעייף 14 אם הוא ממשיך להפקיד 6 אחוז לפיצויים למבטחים מה קורה עם ה2.33 שהוא לא מפקיד לשום קופה כעט האם אני זכיה להם תודה

עו"ד אריק שלו

התשלומים לקופת הגמל יבואו במקום חבותו על פי החוק לפיצויי פיטורים - כלומר הוא עדיין יהיה מחוייב להפריש לפי הסכום הקבוע בחוק אולם לא יחוייב בהשלמה באם קיימת כזו. בשנת 2014 חלה על המעביד חובה להפריש 6% על פי צו ההרחבה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה