דנה

שאלה דחופה - אודה לתשובה מעו"ד

אני עובדת כמנהלת משרד ומזכירה במשרד עו"ד כמה שנים. החלטתי למצוא עבודה חדשה. בתאריך 28/10/13 לאחר ראיון במשרד עו"ד חדש התקבלתי למשרת מזכירה ומנהלת משרד והגשתי במקום עבודתי הנוכחי הודעה על התפטרות עם הודעה מוקדמת ל-30 יום, כך שאני אמורה להגיע לעבוד במקום עבודתי החדש ב-1/12 וכן שלחתי SMS למעסיק החדש שמבטיח לו שאגיע לעבוד ב-1/12 אצלו. בתאריך 17/11 המעסיק הנוכחי הציע לשפר לי משמעותית שכר ותנאים בעבודה והציע שאשאר אצלו - הסכמתי. הודעתי למעסיק החדש והוא כעס ורמז שיתבע אותי. החלטתי כעבור כמה דקות להתנצל ולהודיע לו שאבוא לעבוד אצלו בכל זאת. ביום שלמחרת אחרי התייעצות עם עורכי הדין במשרדי סוכם שאשאר בכל זאת לעבוד במשרדי ה"ישן" והודעתי למעסיק החדש שלא אגיע לעבוד אצלו. טענותיו של המעסיק הישן הם: לקח מזכירה זמנית שבקושי עונה לטלפונים בשבועיים האחרונים וכל העבודה בצד וממתינה לי ל-1/12, נגרם לו נזק וכי לא מודיעים על כך כשבועיים לפני המועד בו הייתי אמור להגיע לעבודה. הפסיק לראיין מועמדים לתפקיד וכו', זה לא מוסרי. השאלה שלי היא: 1. מה הסיכוי שעו"ד מבוסס ובעל שם יתבע אותי על דבר כזה (אולי כמה מאות שקלים, אולי אלפים...?) מהו סכום שאפשר בכלל להעריך נזק כלשהו שנגרם לו (אם בכלל)? 2. האם יש דוגמא לפסיקה כלשהי בעניין דומה? 3. האם נשמע שיש לו סיכוי בכלל בתביעה כזו? תודה.

עו"ד אריק שלו

סיכוי קיים תמיד, פעלת בחוסר תום לב בניהול המו"מ אל מול המעסיק החדש והתחייבת לו. איני יכול לספק לך דוגמא לפסיקה בעניין זה. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה