לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
א

קושי בסיום יחסי עבודה באופן תקין עם מעסיק - המשך

כאמור, בתוקף היותי מפוטר, אני זכאי לקבלת פיצויים מהמעסיק כמו כן, מרכיב פיצויים מקופת הגמל, במקרה שלי, מגדל מקפת. כל פניותיי בעניין לפקידת המעסיק נתקבלה בהתעלמות, סינון וחוסר חשק מוחלט. לכן, התקשרתי עצמאית לחברת מגדל מקפת בכדי לברר איתם אודות מימוש כספי הפיצויים להם אני זכאי. הוסבר לי, כי עליי לשלוח אליהם טופס 161 חתום ע"י המעסיק, טופס העברת בעלות/שחרור תוכנית פנסיה מידיהם לידיי, צילום ת"ז ואישור על ניהול חשבון בנק. הנציגה ציינה בפניי כי ברגע שכל אלו יוגשו להם וימצאו כמתאימים, אהיה זכאי לקבל את כספי הפיצויים תוך 14 יום. עם המידע הזה התקשרתי שוב לפקידת המעסיק המטפלת בעניין. הסברתי לה במה מדובר, אך היא סרבה להעביר לידי בפקס את טופס 161 בטענה ש"זה שלי, אני לא מעבירה לך את זה, אני אשלח את זה בעצמי". כשהסברתי לה כי אין הדבר בידיה ועל פי חוק אני זכאי לקבל הטופס בהיותי מפוטר.היא התרגזה והבהירה כי אינה יכולה להמשיך ולנהל איתי את השיחה הזו. מה שכן טרחה לשלוח, זהו טופס 161א'. שלפי הבנתי, אינו נצרך לקבלת הפיצויים אצל חברת הביטוח ואין חובה עליי למלאו. כמו כן, לא היה לי כל מושג כיצד למלא טופס זה והבנתי כי על מנת למלאו כראוי אני נצרך לטופס 161 שמולא ע"י המעסיק. עיקרם של דברים: 1. שכרי מולן 11 יום {או 9 ימי עבודה} ואין איש המספק לי הסבר כלשהו או התנצלות כלשהי בעניין זה. 2. פקידת המעסיק ואחראית כספי החברה. מסרבת בתוקף להעביר אליי את טופס 161 ואת אישור העברת תוכנית הפנסיה מרשות המעסיק לרשותי. למרות שאני זכאי לאלה כחוק בהיותי מפוטר. כאן המקום לציין, כי לדעתי יש כאן עניין אישי להצר את צעדיי, לנקום בי ולגרום לי לנזק עקב כך שאיני ממשיך לעבוד במקום למרות העובדה שפוטרתי עקב חילוקי דעות. ועצם העובדה שפניתי לאחר פיטורתיי למקום אחר העוסק בתחום עבודתי כדי להשתלב בתחום מחדש. בהכרותי עם המעסיק במשך כל תקופת עבודתי בעסק, יש מקום לדעתי לחשד כי הוא נוהג בי שלא כשורה על רקע אישי במקום לסיים את העסקתי במקום בצורה אחראית ללא דיחוי וללא משוא פנים. אשמח לדעתכם המקצועית והמנומקת לכל הדברים שהבאתי כאן.

מרי

תופעה מוכרת של מעסיק נקמן אלא אם באמת יש סיבה מיוחדת בדכ זה הזבל הישראלי הידוע תברח מהמדינה המגעילה הזו!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה