תהל שחר

פיטורים שלא כדין

בעלי החל לעבוד במקום עבודה חדש, כשבוע לאחר תחילת עבודתו החתימו אותו על חוזה העסקה ויום לאחר החתמתו על החוזה המנהל קרא לו למשרדו ואמר לו:״לא מתאים לי שתעבוד כאן יותר״, ללא עריכת שיחת שימוע כדין הכוללת זימון לשימוע, שיחה המאפשרת לעובד לבטא את עצמו בטרם יוחלט באשר לסיום העסקתו, מה גם שההודעה נמסרה במעמד השיחה הקצרצרה הזו ובעלי לא קיבל שום מכתב פיטורים או מכתב החלטה שלאחר שימוע, בנוסף טרם יצרו איתו קשר באשר לכספים שמגיעים לו עבור הימים שעבד. מה עושים במצב כזה? תודה

עו"ד אריק שלו

אמנם המעסיק פעל באופן פסול, אולם ההעסקה הייתה קצרה כל כך שספק אם משתלם לתבוע. באשר לשכרו כמובן שהוא זכאי לשכר בגין ימי עבודתו ולכן כדאי שיוציא למעסיק מכתב המבקש לקבל את מלוא שכרו בגין ימים אלו. 073-2505373

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה