רעיון לספר
שלום, יש לי רעיון ממש טוב לסדרת ספרים, אבל אני לא סופר. אני רוצה לפנות עם הרעיון לכמה סופרים כדי שנוכל לפתח את זה ביחד. הבעיה היא שאני דואג שאם הם יאהבו את הרעיון הם פשוט יקחו לי אותו. אם זה מה שיקרה, אני אוכל לתבוע אותם על הפרת זכויות יוצרים או משהו בסגנון? יש משהו שאני יכול לעשות מראש כדי למנוע את המצב הזה? תודה
לביא שלום, זכות יוצרים אינה מוענקת על רעיון, אלא על דרך ביטוי הרעיון. כלומר, אין זכות יוצרים על רעיון לספר, אלא על הספר עצמו (הביטוי של הרעיון). המשמעות היא שאם ישתמשו ברעיון שלך ויפתחו אותו ליצירה בדמות ספר, רוב הסיכויים שדבר זה לא ייחשב להפרת זכות יוצרים (אולם כל מקרה נבחן לגופו של עניין). כדי לנסות ולמנוע מצב שכזה, מומלץ מאוד להחתים את הגורמים אליהם אתה פונה על הסכם המכיל תנאי סודיות ואי-תחרות (לפני חשיפת הרעיון), אשר ייצור חבות חוזית. במקרה שחבות זו תופר, הרי שאז תקום לך עילת תביעה. יש חשיבות רבה לבניית הסכם מסוג זה לכן מומלץ לפנות אל עורך-דין אשר ינסח את המסמך בהתאם לסיטואציה הספציפית שלך. בהצלחה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.