לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אמן בלונים

צלם באירוע משתמש בצילום לעיצוב בלונים שיצרתי

שלום רב. צלם לאירועים צילם יצירה עיצובית בבלונים שיצרתי עבור לקוח שתוכננה במיוחד לאירוע זה. צלם זה ואישתו עוסקים גם הם בין היתר בקישוט בלונים לאירועים. גיליתי שתמונה של העיצוב מפורסמת ב3 אתרים שונים שלהם שמפרסמים את שרותי הבלונים שלהם. וגם תמונות נוספות של עיצוב בלונים מתוך אותו אירוע עם עיצוב שלי. אני לא פירסמתי עדיין תמונות של עיצובים מהאירוע הזה. האם זו הפרה של זכויות היוצרים שלי בעיצוב היחודי והשאר? שאלה נוספת: האם בבית משפט לתביעות קטנות, עדיף לתבוע כל אתר בתיק נפרד כדי להשיג מקסימום פיצוי. או האם כשאגיש תביעה על כל ההפרות בית משפט זה יראה בכל הפרה כנפרדת למרות שהסכום הכולל יכול לעבור את התקרה 38,000? האם גם יש עילות נוספות שיעמדו לי לפיצוי נוסף, כגון הזכות המוסרית ,שלא נתנו לי קרדיט! וכן על עוולה מסחרית, עשיית עושר שלא במשפט וכד'? תודה

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום, לגבי שאלתך הראשונה, מדובר בשאלה מעט מורכבת. ככלל, כאשר מדובר ביצירה מוזמנת, הרי שהבעלים הראשון של זכות היוצרים בה הוא היוצר, כלומר במקרה זה הצלם, אלא אם הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר. במידה ומדובר באירוע משפחתי/פרטי, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה הוא המזמין אלא אם הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר. במידה והצלם הוא בעל זכות היוצרים ביצירה, הרי שלכאורה הוא רשאי לעשות בה שימוש. אולם, מכיוון שמדובר בצילום של יצירה אחרת, היצירה העיצובית שלך, יש לבדוק האם הצילום מהווה יצירה חדשה עצמאית, או שמא יצירה נגזרת המבוססת באופן מהותי על היצירה שלך. מעבר לכך, במידה וסגנון העיצוב שלך הינו ייחודי ומזוהה עמך, ייתכן ותקום עילה של גניבת עין ועשיית עושר ולא במשפט. לשם בירור כל הסוגיות הללו, אני ממליצה לפנות לעו"ד הבקיא בתחום זה. לגבי שאלתך השנייה- קיימות בפניך שתי אופציות לעניין תביעת הנזק: מסלול של הוכחת הנזק עבור כל הפרה, או מסלול של פיצוי ללא הוכחת נזק בגובה של עד 100,000 ₪. במידה ותבחר במסלול השני, הרי שיתכן ויראו בכל ההפרות מסכת אחת של מעשים, ולכן הם ייחשבו כהפרה אחת. גם לגבי שאלה זו אני ממליצה להתייעץ עם עו"ד בדבר הדרך הרצויה להגשת התביעה. ייתכן ויעמדו לך עילות נוספות, אך יש לבחון זאת בהתאם לנסיבות המקרה שלך. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים