אריק

מחלוקת לגבי לוגו / סמליל

היי מיכל, אני בעליו של אתר אינטרנט בן כשנתיים. החברה שבנתה עבורי את האתר, השאירה בתחתית העמוד לוגו, כפי שנהוג ומקובל במרבית האתרים. בחוזה שנחתם מול חברת בניית האתרים ישנו סעיף בלשון זו - "החברה רשאית להטמיע את סמלילה בחלקו התחתון של האתר עם קישור לאתר חברת בניית האתרים". לפני זמן מה, ערכתי מספר שינויים באתר ובין השאר הסרתי את הלוגו המדובר (משיקול עיצובי ושיקול נוסף הקשור בקידום אתרים בגוגל). באופן מפתיע קיבלתי לאחר כשבועיים איום בתביעה על פגיעה בזכויות היוצרים וגרימת נזק תדמיתי ועסקי לחברת בניית האתרים. מיותר לציין שהאתר בבעלותי המלאה ושולם עליו המחיר המלא. שאלתי, האם להיענות לדרישה זו מכיוון שהנטייה שלי לא להיות בן ערובה לסגנון כוחני זה.

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום אריק, אינני יכולה להשיב לשאלתך מבלי לראות את ההסכם שנחתם מול החברה, וכן את הטענות המפורטות במכתב ההתראה שנשלח אליך. ממליצה כי תפנה לקבלת ייעוץ משפטי על מנת להימנע ככל הניתן מקיום הליכים מיותרים. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים