יחיאל

קניין רוחני בחברת בטרטאפ

שלום, יש לי שאלה בנוגע לחברת סטרטאפ שאינה חברה רשמית אלא עדיין בגדר מיזם משותף של כמה חברים, מה קורה כאשר המיזם מתפרק בהסכמה על ידי כולם בנוגע לקניין הרוחני? האם מותר לעשות שימוש ברעיון דומה לאחד החברים כל עוד הוא עושה הכל מחדש ללא שימוש בחומר המשותף ושכמובן לא מדובר בפטנט? כיום אין חוזה קיים כלל בין החברים, תודה

עו"ד אורן מנדלר

יחיאל שלום, שאלתך כללית ותלויה במשתנים רבים שאינם ידועים לי בשלב זה. בכל מקרה, ראשית, יש לבחון את ההסכמות שהגיעו אליהן הצדדים בכלל וביחס לקניין הרוחני בפרט (חוזה יכול שיהיה תקף גם אם לא נעשה בכתב) זאת לעניין תקופת המיזם ולתקופה שלאחר סיומו. אם, למשל, מדובר בפטנט, או אמצאה הכשירה לפטנט, אזי יתכן שכל אחד מחברי המיזם נחשב לבעלים משותף בפטנט. שימוש ברעיון דומה לרעיון שבבסיס המיזם עשוי להקים עילת תביעה, אך מכיוון שהשאלה כללית מאוד, לא אוכל להתייחס לכך. בכל מקרה מומלץ ששותפי המיזם יגיעו להסכמות בנוגע לפעילות המיזם ובתוך כך - גם בקשר לבעלות בקניין הרוחני, בשלב מוקדם ככל האפשר. בברכה, אורן * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים