רמי מהלל

קישורים לסרטונים ביוטיוב

שלום, אני מעוניין להקים אתר תוכן לא מסחרי ובו מנוע חיפוש לסרטונים בנושא לימוד מחשבים ביוטיוב. בדומה לגוגל - תוצאת החיפוש היא רשימה של קישורים לסרטונים תואמים ביוטיוב. כל הסרטונים המקושרים הם חוקיים, אינם מפרים זכויות יוצרים ומופיעה בהם אופציה להטמעה. עם זאת אני משתמש רק באפשרות לשיתוף באמצעות קישור ולא בהטמעה. באתר המתוכנן - בתיאור של כל סרטון בצמוד לקישור, יופיע שם בעל הזכויות וקישור לערוץ שלו ביוטיוב. האתר כאמור חינמי לחלוטין אולם יתכן ויופיעו בו פרסומות - אלא אם יש מניעה לכך. בעלי הזכויות לסרטונים הם מתחרים של העסק שלי (שאינו מזוהה עם האתר המדובר) ולכן הייתי מעדיף להימנע מפנייה אליהם אין אין חובה לכך. השאלה שלי היא: האם יכולה להיות עילה חוקית לבעלי הזכויות להתנגד לפרסום הקישורים לסרטונים שלהם.

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום רמי, התנצלותי על העיכוב בתשובה אשר נבע מתקלה טכנית באתר. נשמע כי מדובר בסיטואציה ספציפית ומעט מורכבת ולכן במידה וברצונך לקבל המלצה כיצד עליך לפעול אני מציעה שתפנה לקבלת חוו"ד משפטית בנושא. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים