אורית

פגיעה בשמיעה מעבודה

אח שלי עבד כמה שנים במפעל. הוא עבד עם מכונות מרעישות מאוד ונפגעה לו השמיעה באוזן ימין. הוא בהליכים מול ביטוח לאומי. האם הוא יוכל לקבל קצבה? פיצוי חד פעמי?

עו"ד עידו אמגור

אורית שלום, נראה שההליך הנכון בביטוח הלאומי הוא תביעה למחלת מקצוע. אם זו תוכר ע"י הביטוח הלאומי הוא יופנה לועדה רפואית. אם תיקבע לו נכות נמוכה מ - 20% יקבל מענק חד פעמי, אם תיקבע נכות גבוהה יותר יקבל גימלה חודשית. בנוסף, ניתן לבדוק אפשרות תביעה נגד מעבידתו על רשלנות שגרמה לפגיעה בשמיעה ושאם היתה רשלנות יוכל לקבל פיצויים מהמעבידה (למעשה מחב' הביטוח שלה) שמהם ינוכה מה שקיבל ויקבל מהביטוח הלאומי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים