תום

פריצת דיסק

במהלך יום עבודה שלי נפרץ לי דיסק בגב. הייתי שבועיים בחופשת מחלה וחזרתי לעבוד אבל אני עדיין סובל מכאבים ויש ימים שאני לא הולך לעבודה. יש לי גם חשש שאאבד את העבודה שלי בגלל זה. מה מגיע לי?

אורטופד

בטווח הארוך הכאבים ייעלמו ותרגיש מצויין. תוך כדי שימוש כבר תהיה הקלה שתאפשר לך לעבוד ותימנע מהעדרויות בשל כאבים.

עו"ד עידו אמגור

תום שלום, אם פריצת הדיסק הייתה תוצאת עבודה שביצעת, עליך להגיש תביעה לביטוח הלאומי להכיר בתאונה כתאונת עבודה (טופס התביעה באתר הביטוח הלאומי). אם התביעה תוכר, תקבל מהביטוח הלאומי מרבית שכרך במשך ימי ההיעדרות לפי תעודות מחלה עד 90 יום, ואח"כ תועמד בפני ועדה רפואית לקביעת נכותך (מחייב הגשת טופס נוסף לביטוח הלאומי) ועפ"י הנכות שתיקבע, אם בכלל, ייקבעו זכויותיך. אם הינך שכיר, והתאונה ארעה עקב רשלנות מעבידך, יש לבחון גם תביעת פיצויים נגדו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פציעות קשות ושיתוקים