יאירו

תשלום כספים עודפים בכרטיס הנחלה ליורשים עם צו ירושה כדין

היורשים של בעלי הנחלה שנפטרו מבקשים את יתרת הכספים בכרטיס החבר של הנחלה. היורשים הציגו בפני האגודה צו ירושה כדין ומינו 2 יורשים מביניהם כאפוטרופוסים עם מינוי חתום על ידי נוטריון להמשך ניהול הנחלה מול האגודה חובות וזכויות. האם האגודה רשאית לעכב כספים אשר ביתרה בכרטיס, במסגרת חלוקה שוטפת כמו לכלל החברים באגודה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! יורשיו של אדם באים במקומו לא רק לזכויותיו, אלא גם לחובותיו ולכל מחויבות וכפיפות למיגבלות, שלא פקעו עקב פטירת המוריש. אם לאגודה היתה זכות עיכבון וקיזוז לגבי יתרת-זכות בחשבונו של המוריש אצלה – יש להניח כי זכותה זו של האגודה קיימת גם כלפי יורשיו. המקרה אמור להיבחן לפי נסיבותיו בעזרת ייעוץ משפטי: אם לצורך של האגודה – ע"י היועץ המשפטי שלה; אם לצורך היורשים – ע"י מי שסייע להם כעו"ד בהליכי צו-הירושה, או ע"י כל עו"ד אחר שיבחרו ( אם לא ייפתר העניין בהבנה הדדית מול האגודה ).