אשר קריספל

האם ניתן לתבוע תביעה קטנב אגודה שיתופית.

לנו ולישוב היה הסכם ביצוע תשתיות פרטיות והאגודה לא ביצעה את מחויבותה על פי ההסכם האם אני יכול לתבוע את האגודה בתביעות קטנות. תודה על המענה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! בית-משפט לתביעות קטנות מוסמך לדון בתביעות כספיות בלבד ( וכן בתביעות להחלפת מוצר או לתיקונו או לביטול רכישתו ) בסכום שאינו עולה על 33,800 שקלים ( סכום מעודכן לינואר 2021 ואילך ). תאגיד איננו רשאי לתבוע בתביעה כאמור, אך אין מניעה לתבוע כל תאגיד, לרבות אגודה שיתופית. עם זאת, מי שהינו חבר באגודה וכפוף לתקנון האגודה, עלול למצוא עצמו מול טענת האגודה לקיום חובת בוררות לפי התקנון. אמנם לניהול תביעה כזו ישנם יתרונות של נוחות וגמישות ( וככלל – גם חיסכון בהוצאות ), אך השאלה אם להעדיף מסלול תביעה זה תלויה גם בבחינת העניין עצמו, על פרטיו ונסיבותיו. מומלץ, בכל מקרה, לעיין באתר האינטרנט של "הרשות השופטת" בנושא "בתי-המשפט לתביעות קטנות", ולקחת בחשבון כי הגמישות והנוחות בדיון עלולות להיות גם לטובת הצד-שכנגד.