שגיא.

גביית מיסים בררנית באגודה קיבוצית

בקיבוץ בו אני חי, גובים מיסים שונים מבני הקיבוץ ובני זוג הקיבוץ (שאינם חברים). גבייה כפולה מבני הקיבוץ. הטענה בגדול שעלויות הקיבוץ גבוהות ואי אפשר לפגוע רק בדיבדנדים של החברים אז הוחלט לעלות את המיסים לבני זוג הקיבוץ. אפליית מחירים. אשמח לשמוע מה ניתן לעשות

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! במקרה כמתואר בשאלה מומלץ על צעד ראשוני כפול: בירור ענייני וממצה מול הקיבוץ, תוך שיתופם של בעלי-עניין אחרים; על-פי תוצאות הבירור ניתן יהיה לשקול עמדה וצעדים בהמשך. קנה-המידה הראוי לדרישת תשלומים מצד הקיבוץ, הוא בהתאמה למתן השירותים ו/או למימון ההוצאות בפועל לכל בוגר; יתכן, למשל, כי במקרה זה מבקש הקיבוץ לכסות הוצאות, כאשר שיעורן לגבי בני-זוג כפול מהוצאותיו לגבי בודד. אם ובמידה שאין הדבר כך – ניתן לדרוש, כי הקיבוץ עצמו יבחן שנית את עמדתו ואת דרישותיו, אף בעזרת ייעוץ משפטי, ויביא את התוצאות לידיעת כל המעורבים, בהקדם האפשרי.