ארז דע

היטל השבחה על דירה שיוך

שלום קיבלנו הודעה לתשלום היטל השבחה מהוועדה לתכנון ובניה עקב שיוך דירות שעבר הקיבוץ ב 2013 עד היום לא נדרש לתשלום 1.האם אין חוק התיישנות ? 2.יש סכום שהגיש שמאי ובתוספת ריבית השאלה אם לא הוגש חשבון עד היום למה צריך לשלם ריבית

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מכיוון שמדובר בדרישת היטל-השבחה עקב שיוך-דירות בקיבוץ – יש להניח כי הנושא הוא גם מעניינם של רבים אחרים שקיבלו זכויות במסגרת השיוך שהוסדר בקיבוץ, וכי גם הקיבוץ התגייס לסיוע מול דרישות הרשות. עזרת עו"ד מול הדרישות הנ"ל תכלול מענה גם לשאלות שהועלו כאן, לאחר בדיקת מכלול העובדות והמסמכים ( למשל: גם אם חובת-תשלום של היטל-השבחה נתונה להתיישנות – יש לברר מהו תאריך העיסקה של העברת הזכויות, שרק ממנו מתחיל "מירוץ" ההתיישנות ).