מחמוד סבאח

אנו קבוצה של בעלי קרקעות באזור הגליל התחתון שאין בן רשת מים, שרוצים לקדם פריסת רשת מים בחלקות שלנו.

לא ברורה לנו צורת ההתאגדות המועדפת דרכה יירכשו המים מחברת מקורות ויסופקו לחקלאים לאחר פריסת רשת והתקנת מדי מים. עלות קווי המים והמדים יועמסו על כל חקלאי שרוצה להתחבר לרשת. אודה לכם מראש להכוונתנו מה עדיף אגודה חקלאים או עמותה או חברה לתועלת הציבור. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! לא נראה כי מסגרת של "חברה לתועלת הציבור" מתאימה למקרה המתואר בשאלה, כבר עקב הוראת סעיף 345א של "חוק החברות", והגבלת מטרות התאגיד שיוקם – רק לאלה המנויות בתוספת ב' של אותו חוק. בדומה לכך – גם לגבי "עמותה", לגביה חלים התנאים וההגבלות אשר ב"חוק העמותות". מסגרת מקובלת לתאגיד הנותן שירותי אספקת-מים, כמתואר בשאלה – אגודה שיתופית; דוגמה פעילה ניתן למצוא ולהתרשם ממנה - באיתור באינטרנט, בעזרת "גוגל" ( למשל: "מימי הנגב" ). חלופה אפשרית לבדיקה – מסגרת של חברה בע"מ, אשר לקוחותיה-חבריה יהיו בעלי-מניות בחברה, עם גמישות של סיווג: מניות-שותפים בצד מניות של מקבלי-שירות. בשלב זה מוצע להתייעץ גם עם רואה-חשבון ( או יועץ-מס ) העתיד ללוות את התאגיד, וכן עם חברת "מקורות" עצמה, הקשורה עם תאגידים בעלי ניסיון בענף ובפעילות המדוברת.