ארז דע

היטל השבחה חיוב ריבית

שלום ב2013 נעשה שיוך דירות מול המנהל .הועדה המקומית טוענת שלא ידעה על המהלך .רק עכשיו עקב בקשות שונות נתגלה לה הדבר והתחילה להוציא שומות על היטל השבחה בתוספת ריבית . השאלה אם לא הוצא חשבון האם ניתן לגבות ריבית.

מרדכי שחם, עו"ד - מנהל הפורום

שלום רב! העניין הועלה כבר בפורום זה לא מזמן ( ביום 12/2/21 ), ותשובת מנהל-הפורום שם עומדת בעינה. בנוסף: נושא היטל-השבחה, בכלל, ושאלת זכותה של רשות התכנון לדרוש ריבית בפרט – הינם בתחום של "תכנון ובניה", ולא של "אגודות שיתופיות", וניתן לפנות בעניין לפורום המתאים. זאת - מבלי לשלול בירור אצל מי שעסקו ב"שיוך" הדירות בקיבוץ ו/או מטעם מקבלי הזכויות בדירות, ואצל כל מי שהיו אמורים לבחון גם את שאלת חובת "היטל השבחה" כנושא טיפולם.