יעקב אברהם

סמכותה של האגודה בהסדרת חריגות הבניה

שלום אני גר (עדיין לא הסדרתי את זכויותיי בנחלה) בנחלה וברצוני להסדיר את חריגות הבניה בביתי בהנחה שהסדרת החריגות שלי אינן פוגעות באף גורם כולל שכנים, האם לאגודה החקלאית תוכל לסרב לחתום לי עקב אי היותי חבר אגודה...מה סמכותה בעניין הסדרת חריגות ובניה...? ובכלל מה סמכותה בתהליך התכנון ובנייה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מי שרכש נחלה עם חריגות בנייה, שיש להכשירן מול רשות התכנון-והבנייה ומול "רשות מקרקעי ישראל" – יש להניח כי לווה ע"י עו"ד בשלב החוזי של העיסקה מול המוכר, וכן הסתייע בייעוץ של אדריכל. אם במושב הוכשרו בעבר חריגות דומות - לא אמורה להיות מניעה גם כאן. מול המוכר אמורים להיות תנאים בחוזה, עם יפוי-כוח מתאים, אשר יבטיחו את זכויות הרוכש גם ביחס לחריגות הקיימות, ואף יסדירו אפשרות נקיטת הליכי-בקשה במועד הרצוי. בכל מקרה, גם אם הנחלה מיועדת לשואל כיורש או כבן-ממשיך – אין טעם מעשי לברר שאלות עקרוניות מול האגודה, במקום לברר את העמדה ואת הנוהג אצל שתי הרשויות הנזכרות לעיל, תוך הסדרה מזורזת של רישום הזכויות במקרקעי הנחלה.