מוטי בוטבול

חובת מכרז על התקשרות בתכנון ובנייה עתידיים בשיטחי האגודה

הועד המנהל של האגודה השיתופית שלנו התקשר עם החברה לפיתוח של המועצה האזורית שלנו בהסכם, לתכנון ובניה עתידיים של שלוש שכונות חדשות בשטחי היישוב. האם הועד היה מחוייב לקיים מכרז במקרה הזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .(א) להתקשרות עם חברה כלכלית של מועצה אזורית, לקידום הרחבתו של יישוב בתחומה, ישנם יתרונות ניכרים, גם בהקשר לכל הנדרש ממילא מהמועצה האזורית - לרבות מבחינה תכנונית מול הוועדה המקומית, וכן מבחינת הבטחת שירותים מוניציפאליים לתוספת הממשית ליישוב. בנוסף: המועצה האזורית ו"זרועותיה" השונות פועלות תחת ביקורת רשמית, ויש להניח כי גם ההתקשרות הנזכרת בשאלה עברה בקרה מתאימה של יועצים משפטיים מצד כל הגופים המעורבים. (ב) עקב חובותיה הציבוריות, על המועצה האזורית לדאוג כי גם כל הליך אצל מוסדות היישוב, העומד להרחבה, ייעשו כדין ובאופן תקין ומסודר; ליקוי בהקשר זה עלול להכביד גם על המועצה ועל החברה הכלכלית שלה, בצד העיכוב העלול להיגרם בביצוע הפרויקט החשוב. לפיכך, כל שאלה שנתעוררה או שתתעורר בנושא, נתונה לפניית-בירור לגורמי-הבקרה השונים, הן של מוסדות-היישוב והן של המועצה האזורית ( לרבות מבקר המועצה ); גורמים אלה יוכלו לבחון את ההסכם האמור בשאלה הנוכחית, אשר בלעדיו לא ניתן להשיב עליה כראוי.