אברהם

מכירת קרקע של הקיבוץ ליזם תעסוקתי ועדין להיות שותף 26%

הקיבוץ מעוניין למכור 25 דונם לחברה X שיקים איתה אגודה שיתופית. לקיבוץ יהיו 26% מהרווחים הצפויים.כל ההשקעה במיזם בניה וכו יהיו על חשבון השותף. השיטה היא לקבל עם החתימה 50% מערך הקרקע ו50% נוספים מהרווחים הצפויים בעתיד. האם יש בזה הגיון כלכלי? ומתי יש לשלם מס על המכירה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

.(א) קיבוץ המעוניין בשיתוף כלשהו עם גורם חיצוני, במיוחד אם מדובר בשיתוף של הגורם הזר בניצול זכויות במקרקעי משבצת הקיבוץ, המוחכרת ע"י "רשות מקרקעי ישראל" – חייב להסתייע בייעוץ מקצועי של עו"ד, המכיר את נושא מקרקעי-הלאום, כולל עקרונות, כללים והוראות של הרשות הנ"ל. הסיוע והלווי המשפטי נדרשים כבר משלב ראשוני של בדיקות היתכנות ושל בדיקות כדאיות, טרם התקשרות מחייבת מצד הקיבוץ. .(ב) כידוע, תשובות לשאלות בפורום זה, ובפורומים אחרים כדוגמתו – אינם מהווים ייעוץ משפטי, ואינם תחליף לייעוץ שכזה. זאת, בין היתר – גם משום העדר הכרות מלאה ויסודית של מכלול הנסיבות והתנאים, דבר שהינו תנאי הכרחי לבדיקה ולבחינה לשם מתן ייעוץ מקצועי. הדברים אמורים במשנה-תוקף, כאשר מדובר בנושא כה רציני, שהינו בעל השלכות לטווח הקרוב והרחוק גם יחד.