ארז דע

חריגה מתקציב -סמכות ועד

שלום האם ועד הנהלה יכול לאשר הוצאה של מאות אלפי שקלים שלא הופיעו בתקציב הקהילה שאושר באסיפה בתחילת השנה ?האם הנושא צריך להגיע להסבר ודיון באסיפה ? כמוכן התחיל שיפוץ גן שלא אושר בתוכנית השקעות של השנה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .(א) לא ברור מהשאלה, האם הסכום המדובר מיועד כולו לנושא גן-הילדים; לגבי נושא זה, יש להניח כי הוסדר או יוסדר במסגרת המיוחדת, הידועה כ-תב"ר – "תקציב בלתי רגיל", המיועד למקרים מיוחדים, שאושרו למטרה ייעודית מוצדקת. בהקשר, וכרקע כללי - מומלץ להעלות ולהתרשם ממידע אינטרנטי ב"גוגל", לגבי מונח זה. (ב) במיוחד לאור העיתוי של פתיחת שנת-החינוך הקרובה, ראוי לברר האם ההוצאה לצרכי גן-הילדים ממומנת ע"י משרד-החינוך ו/או המועצה האזורית, ולא מתקציב הממומן ע"י תושבי היישוב בלבד. לגבי הוצאה זו, מוצע לראותה גם בזווית-ראייה של הורים או סבים לילדים העומדים להיכלל במסגרת הגן המדובר, לפחות בשנה הקרובה, המתחילה בחודש הבא. (ג) בכל מקרה, ניתן לפנות בנושא לכל אחד ממוסדות הביקורת הרגילים, לבדיקה ולבירור ( ולמעקב, לפי הצורך בהמשך ), על-פי תפקידם.