שיי זיו

החלטת רשם האגודות השיתופיות

שלום, רשם האגודות השיתופיות נתן החלטה כי על האגודה השיתופית להשיב כספים שניגבו באופן פסול, רשות מקרקעי ישראל שלחו מכתב לאגודה כי עליה להשיב את הכספים הפסולים. האגודה מסרבת להשיב את הכספים. האם אני יכולה לפנות להוצאה לפועל עם החלטתם? או שעליי להגיש תביעה לבית משפט שיתן תוקף של פסק דין להחלטת רשם האגודות השיתופיות? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! לא הובהר בשאלה, באיזו מסגרת ניתנה אותה "החלטה" של רשמת האגודות השיתופיות; אם לא היה כאן ייצוג של עו"ד, יש להניח כי אין מדובר בפסיקה ( בהליכי בוררות ) שדינה כפסק-דין. במקרה כמתואר בשאלה, מוצע לפנות לעו"ד כדי לקבל הצעת-מחיר למשלוח התראה לאגודה, יחד עם הצעת-מחיר להשלמת שכר-הטירחה - למקרה של צורך בנקיטת צעדים משפטיים נוספים. בירור כאמור ישלב גם מענה לשאלה, על-פי בדיקה נדרשת של המסמכים הנוגעים לעניין.