שוקי יהלומי

קובלנא פלילית כנגד חברי אגודה

שוקל הגשת קובלנא פלילית כנגד חברי אגודה בגין זיוף מסמך האם ניתן ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) הגדרת "זיוף מסמך" בדין הפלילי הינה בעלת מאפיינים מיוחדים, המצריכים ידע משפטי לשם איבחונם ממסמך הכולל תוכן "מירמתי-לכאורה" ואשר איננו עולה לגדר "זיוף". טענת "זיוף" חסרת בסיס מתאים עלולה להיות לרועץ לטוען עצמו. ב) בהקשר זה, יש להיזהר מהשלכות עוולת "נגישה" לפי סעיף 60 של "פקודת הנזיקין", העלולה להביא לתביעת פיצוי בנזיקין מצד כל נפגע. "נגישה" הינה "פתיחתו או המשכתו של הליך נפל – למעשה, בזדון ובלי סיבה סבירה ומסתברת נגד אדם בפלילים... וההליך חיבל...בשמו הטוב...ונסתיים לטובתו...; אך לא תוגש תובענה נגד אדם על נגישה רק משום שמסר ידיעה לרשות מוסמכת שפתחה בהליכים." (מצוטט מתוך סעיף 60). ג) במקרה המתואר בשאלה מומלץ להסתייע בעו"ד, גם לבדיקת המסמך המדובר ונסיבות "יצירתו", וכן – לגיבוש הצעדים המתאימים והנכונים להשגת המטרה העיקרית.