יואל כהנא

ישיבות ועד ללא נוכחות יו''ר

יו"ר ועד האגודה אינו יכול (או אינו רוצה) להשתתף בישיבות ואף אינו מוכן שתתקיים ישיבה בלעדיו. האם אפשר לקיים פגישה בה נמצאים יתר חברי הוועד ללא יו"ר הוועד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) מינוי ועד-הנהלה לאגודה שיתופית ע"י האסיפה כללית שלה – לא יתכן כי יסוכל או יותלה על-פי יכולתו או רצונו של חבר-ועד, גם הינו יו"ר-הוועד. לאיתור דרך-פתרון למצב המתואר בשאלה יש לבחון את הוראות תקנון-האגודה וכן את מינוי היו"ר במקרה המדובר (בהנחה כי לא מונה גם ממלא-מקום ליו"ר): בין אם מונה יו"ר-ועד ע"י האסיפה הכללית בהחלטתה ובין אם מונה ע"י כלל חברי-הוועד בישיבת-הנהלה – הגוף הממנה מוסמך גם לבטל את המינוי ולקבוע יו"ר מחליף. ב) בכל מקרה, צעד כאמור הינו בעל השלכות גם במישור האישי הנוגע ליו"ר-הוועד, ויש לקיים לגביו הליך מתאים בו תינתן ליו"ר אפשרות נאותה להביע ולנמק את עמדתו, טרם מתן כל החלטה בעניין. מוסבת תשומת-הלב לתשובות שניתנו בפורום זה לשאלות דומות – לרבות שאלות מהתאריכים 16/9/2019 ו-31/5/2018. ג) מומלץ כי הליכי בירור וביצוע, כאמור בסעיפים א' ו-ב' לעיל, יתבצעו בעזרת עו"ד; אם אין לאגודה יועץ משפטי קבוע – המצב הבלתי-שגרתי מצדיק הסתייעות בעו"ד למקרה המדובר. ד) עם כל זאת, יתכן כי פנייה נוספת ליו"ר-הוועד בשילוב עדכונו בצעדים הצפויים, תביא לפתרון מוסכם, לטובת כל הנוגעים בדבר.