משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

ותק בקיבוץ

משה
משה

מנהל פורום שלום רב ברצוני לשאול שאלה חוקית הנוגעת לשנות ותק חבר קיבוץ ידוע לי ששנות ותק חבר קיבוץ ובכלל גיל פרישה הינו 65 שנים השאלה הנשאלת היא אם בתאריך מסויים יצא חוק או תקנה להגבלת ותק ל65 מה קורה אם הותק שניצבר עד לתאריך יציאת החוק או התקנה לדוגמה אם החוק גו התקנה יצאו בתאריך x ועד תאריך x צברתי 40 שנים לדוגמה האם יש לי 40 שנות ותק מיצטברות שאלה שניה האם חוק או תקנה פועלת רטרו ומבטלת תקנות וחוקים מהעבר או שהתקנה והחוק תקפים מיום תקנתם והלאה לעתיד לבוא

RE:
מרד
מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! במישור דיני העבודה קיימת דאגה עקבית של המחוקק לזכויות-העובד, במגמה של הטבתן, וכל תיקון חקיקה משלב גם שמירת זכויות, שנוצרו בעבר לעובד - בין על-פי הוראות-דין ובין על-פי הסכמים. ככלל וכעקרון - כל חקיקה חדשה, בכל תחום, איננה באה לפגוע בזכויות הקיימות בעת תחילת החיקוק. כך גם החקיקה משנת 2004, אשר הרחיבה את אפשרות הפרישה לגימלאות לגיל 67. מומלץ לכל עובד, החרד לזכויותיו ולהבטחתן, לפנות מדי פעם להתעדכנות ולייעוץ של מי שעוסק בנושא, ובמקרה הנוכחי – באמצעות מזכירות הקיבוץ, או במסגרת התנועתית.