יוסף פרידמן

סרוב להחזיר פיקדון

עים קבלתי כחבר אגודה בישוב קהילתי נדרשתי להפקיד סכום שוה-ערך ל-$7,000. ע"פ דרישתי קיבלתי מהיו"ר מיכתב התחיבות חד-משמעי, שעים עזיבתי יוחזר לי הכסף. לאחר שעזבתי דרשתי לקבל את הכסף, אבל ועד האגודה מסרב לעשות זאת בנימוקים שונים ומשונים. הבנתי, שהאפשרות היחידה שלי היא לבקש מרשם האגודות השיתופייות לקיים בוררות. האים ישנן אפשרויות נוספות? האים עקרונית ניתן להתעלם מהתחיבות כנ"ל? תודה

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! נסיבות העניין והצדדים, עם שיעור הסכום שבמחלוקת, מצדיקים פנייה לעו"ד – לפחות להתייעצות, אשר שכרה ייזקף ע"ח טיפול-המשך, ככל שיידרש. לבדיקת העניין כולו יש צורך בעיון במכתב-ההתחייבות שבלב השאלה, בתיאור התקבול בקבלה שהוציאה האגודה כנגד הפיקדון וכן במסמכי-הרקע ובנסיבות-הרקע שלפיהם ניגבה. כמובן, יש לבחון היטב, עובדתית ומשפטית, את טענות-הנגד שמעלה כעת ועד-האגודה, גם אם נימוקיו נראים לשואל "שונים ומשונים". על-פי הבדיקה ומסקנותיה, תישקל גם הדרך המועדפת לבירור התביעה, לרבות אפשרות שילוב יו"ר-הועד כנתבע אישית, במיוחד אם הינו מכהן גם כעת או אם האגודה מנסה להתנער ממכתבו. חבל שלא נעשתה פנייה לעו"ד כבר בתחילת המחלוקת, אך נראה שאין לדחותה עוד.