איילת

סמכותו של מי לקבוע את מס' חברי ועד ההנהלה?

ע"פ תקנון האגודה יהיו לפחות 5 חברי ועד הנהלה. אנו עומדים בפני בחירות ופנינו לועדת הקלפי בבקשה לבחון את האפשרות להגדיל את מס' חברי הועד ל 7. מי אמור לקבוע האם זה אפשרי? מה ההליך הנכון? והאם לדעתך, זה מהלך נכון להגדיל את מס' חברי ועד האגודה ל 7 במקום 5? אודה לתשובתך הדחופה... תודה!

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! תקנון-אגודה הקובע כי מספר חברי-הוועד יהיה לא פחות מ-5 – מאפשר לאסיפה הכללית להחליט גם על בחירת 7 חברים, ללא צורך בשינוי התקנון. כאשר נערכות בחירות בקלפי – חייבת "ועדת הקלפי" לפרסם מראש, בין היתר, גם את מספר החברים שיש לבחור: תקנה 48 (פיסקה 4 ) של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )". הדבר חיוני לביצוע תקין של הליך הבחירה בקלפי, בו על החברים-הבוחרים לדעת כמה שמות של מועמדים ניתן לפרט או לסמן בהצבעה. ברם, כאמור – החלטה על שינוי במספר חברי-הוועד נתונה בידי האסיפה הכללית, בהתכנסות שתזומן כדין, תוך ציון הנושא בהזמנה. מספר חברי-הועד אמור להיות רחב דיו לייצוג נאות של ציבור-החברים ולגיוס מספר ראוי של אנשי-ניהול; בד-בבד - רצוי שלא יהיה רחב מדי, כדי לענות על צרכי יעילות. על-פי ניסיון שנצטבר באגודה, ולפי המצב והלך-הרוחות – ניתן כמובן לבחור בכל מספר סביר, כגון 5 או 7, ואף יותר במקרה המתאים. בכל מקרה, ולגבי כל עניין – יש לבחון היטב את ההוראות בנושא בתקנון האגודה, על רקע תקנות-החיקוק, שמא יש בהן תכתיב או מיגבלה, בנוסף.