טלי

התפטרות חבר וועד

שלום רב, הנני חברת ועד בית ובשל ארועים לא נעימים הגשתי את התפטרותי במייל מפורט עם הסברים להתפטרותי לחברי הוועד. לאחר מספר ימים חזרתי בי ושלחתי מייל שאני מושכת את התפטרותי. האם הועד חייב לקבלי בחזרה? חברי הועד חלוקים בדעותיהם לגבי המשך כהונתי ורציתי לדעת מהו התוקף המשפטי של התפטרותי וחזרתי לאחר מספר ימים. תודה וברכה טלי

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! "בית משותף" איננו אגודה שיתופית; השאלה מתאימה לפורום "בתים משותפים". "ועד הבית" בשמו המשפטי – "נציגות הבית המשותף", ועניינים הקשורים בו נדונים על-פי פרק ו' ( וכן פרק ו1 )של "חוק המקרקעין, תשכ"ט-1969", יחד עם "תקנון הבית המשותף" ( בהעדר תקנון מוסכם - לפי התקנון המצוי, הנספח ל"חוק המקרקעין" ).