גדי

סמכויות,שלום,מחוזי,רשם

בוקר טוב תביעה למתן צו מניעה כנגד האגודה ע״י אחד מחבריה בעניין תוצאות של הצעות מחיר להשכרת קרקע ? האם תוגש לשלום למחוזי או לרשם האגודות אנא תשובה בדחיפות תודה מראש.

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! הליכים כאמור בשאלה חייבים להינקט לא רק כנגד האגודה השיתופית – חובה לשלב כנתבע כל מי שהאגודה עומדת להשכיר לו את הקרקע, אשר עלול להיפגע עקב התביעה הצפויה לצו-מניעה והבקשה לצו-ביניים כסעד זמני. שיקולים משפטיים ומעשיים לבחירת המסלול לבירור טענותיו של החבר, הרואה עצמו נפגע – תלוי במכלול של גורמים, לרבות נסיבות המקרה, אופן הבחירה של האגודה במתקשר המיועד מבחינתה, קיום קרקע חלופית להשכרה, המועד הנדרש לקבלת החזקה לשם התחלת השימוש בקרקע, וכן מידת הנזק העלול להיגרם לאגודה ולמתקשר המיועד שלה, אם יינתן צו-מניעה. גם בכל אלה אין כדי למצות. מוצע, אפוא, לפנות בדחיפות לעו"ד, לפחות לייעוץ, ואף לניסוח – אם לא לייצוג משפטי מלא. אין לשכוח, כי בחירת מסלול-ההתדיינות הינה רק חלק מהנושא שעל הפרק, והבחינה המעשית לגופו של עניין חשובה לא פחות. בקשה לצו מניעה זמני אף דורשת תצהיר לתמיכה בעובדות הנטענות בה, ובכך טעם נוסף להסתייעות בעו"ד.