אבי

מיסי קהילה

שלום רב בישוב שאני גר בו קמה אגודה קהילתית לראשונה ,נבחר ועד ומזכיר { מהזכיר נבחר ע"י הוועד ולא ע"י הקהילה}בישוב ישנם מספר חברים שלא הסכימו במהלך השנה האחרונה לשלם את מיסי הקהילה כיוון שלא הייתה אגודה קהילתית וחשבון בנק נפרד בין האגש"ח לבין חשבון בנק של האגודה שלא הייתה קיימת.לא הייתה שקיפות לאן הולכים הכספים. החברים צברו חוב כביכול לקיבוץ.עכשיו משקמה האגודה ,הוועד החדש של האגודה הקהילתית מעוניין לטפל בחובות של החברים הללו. שאלתי היא האם הם יכולים בכלל להתעסק עם נושא זה הרי אותם חברים חייביים כביכול לקיבוץ { לאגש"ח } ולא לאגודה. תודה מראש על תושבתך. אבי

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב ושנה טובה! לפי העולה מהשאלה, נקלטו משתכנים בהרחבה-למגורים בקיבוץ, אך אגודה שיתופית קהילתית החלה לפעול באיחור. יש להניח, כי פעולות בעבור המשתכנים הראשונים ובעבור המשתכנים-המיועדים בוצעו ע"י הקיבוץ (( במסגרתו הוותיקה כאגודה חקלאית )); תופעה נפוצה היא, כי האגודה-החקלאית הקולטת, גם נוקטת הליכי ארגון ותכנון, עד להפעלתה של אגודה קהילתית. מהאמור בשאלה לגבי "מספר חברים" אשר סירבו לשלם, עולה מציאות בה רוב המשתכנים הסכימו לשלם את הנדרש מכולם. אם הרקע המתואר בתשובה כאן, אכן משקף את המציאות – יש להניח, כי דרישות-תשלום תואמות ומתואמות תישלחנה מטעם אגודת-הקיבוץ או מהאגודה הקהילתית, או אף משתיהן יחד - כדי שהגורם שהשקיע עבודה וכספים בנושא, "לא יפול בין הכיסאות". בהגיע העת, ובהגיע דרישה כאמור – יהיו מקום וצורך לבחון את הדברים לגופם: מבחינת ביסוס ענייני ומשפטי, ולבחינת סבירות הסכום הנדרש ביחס להיקף ההשקעות ועל רקע תוצאותיהן. בבירורים ובהידברות לגבי דרישות שיגיעו, יוכלו אותם חברים-נמענים לשתף פעולה ביניהם, לרבות לצורך שכירת עו"ד – ככל שהמצב וסכומי-הדרישות יצדיקו זאת, וככל שהדרישה הכספית תעמוד בעינה לאחר בדיקה חוזרת ע"י האגודה. מרדכי שחם, עו"ד – מנהל הפורום

אבי

תודה