מיכל

ביטול החלטת אסיפה ע"י עצומה

שלום רב אני חברה באגודה קהילתית כפרית שיתופית , באסיפה האחרונה הצביעו על קיומו של עניין בתוך היישוב . ע"פ התקנון "האסיפה הכללית תקרא ותיכנס על ידי ועד ההנהלה , ע"פ החלטתו או ע"פ דרישה בכתב המופנית אליו , זאת אם הדרישה נתקבלה מ-20% לפחות מכלל מספר חברי האגודה" . שאלתי היא - אם אני עושה עצומה הכוללת לפחות 20% מתושבי היישוב , ואותה העצומה היא נגד ההחלטה שהתקבלה ברוב באסיפה . האם ע"י אותה עצומה אני יכולה לפנות לועד ההנהלה ולנסות לשנות את ההחלטה ( משפטית דומה לערעור) . האם בכלל כדאי לי לנסות להפיל החלטה שהתקבלה ברוב בגלל אי אילו סיבות , או לחלופין אולי יש דרך אחרת ? ניסיון לשינוי משמעו לקיים אסיפה נוספת על אותו העניין .

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! לא ניתן לענות על שאלת "כדאיות" לגבי מהלך, מבלי להכיר את מהות הנושא, את מהות ההחלטה שנתקבלה באסיפה הכללית, ואת מהות ההצעה לשינויה על השלכותיה הצפויות. יש גם לבחון את הנסיבות הנוגעות לעניין ואת הסיבות הנטענות להצדיק את השינוי המיועד. כל זאת – בין אם שאלת ה"כדאיות" נוגעת לעניין גופו, ובין אם "רק" לדרך המאבק לאישור השינוי באסיפה הכללית, דבר שגם הוא תלוי במידה רבה בשאלות המהותיות: מכיוון שההחלטה הקיימת נמצאה ראויה בעיני רוב מספיק לתמיכה בה - ספק אם יש טעם להיאבק על שינוי, מבלי להצביע על חסרונות ההחלטה הקיימת ו/או על יתרונות ההצעה לשינויה, ולשכנע בכך, מראש, מספר מספיק של חברים. בשאלה נכלל מידע כללי בלבד, ופרט לאמור לעיל ניתן עוד להציע, כי השלכות ההחלטה הקיימת ייבחנו בפרק-זמן סביר, טרם העלאת השינוי לדיון באסיפה, במיוחד אם אין בהמתנה כדי ליצור מציאות קשה או בעייתית, אשר יהיה קשה לתקנה.